Prijsuitreiking 2011
Het Phytofar Instituut moedigt het onderzoek naar een duurzame landbouw verder aan met de Prijzen 2011 : persbericht

De voorzitter van het Phytofar Instituut, Prof. Arsène Burny, haalde in zijn speech de uitdagingen waar landbouw en maatschappij voorstaan aan.
De voorzitter van Phytofar, Bernard Pecquereau, lichtte in zijn welkomstwoord de vitale rol van gewasbeschermingsmiddelen in een duurzame landbouw op mondiaal vlak toe en gaf aan hoe Phytofar in België een essentiële bijdrage levert aan een duurzame toekomst voor onze landbouw.

Speech Arsène Burny
Speech Bernard Pecquereau 

Er werden 14 dossiers ingediend (6 wetenschappelijke en 8 professionele). Deze presentatie geeft een overzicht van de titel en auteurs.

De wetenschappelijke prijs is toegekend aan het project “Nevenwerking van gewasbeschermingsmiddelen op bijen: identificatie en evaluatie van de impact van subletale effecten” onder leiding van Dr. ir. Tim Beliën en Dr. Bruno Gobin van Proefcentrum Fruitteelt vzw en in samenwerking met Prof. Lutgarde Arckens, Prof. Roger Huybrechts en Prof. Johan Billen van het Departement Biologie van de K.U.Leuven.

         U vindt hierbij:


De professionele prijs werd uitgereikt aan het project “Beloftevol Boeren – Terr’ Avenir Wallonie”. Een groep Vlaamse en Waalse landbouwers met duurzame landbouw als gezamenlijk streefdoel hebben onder leiding van Melanie Vanstaen (Inagro) en Céline Detremmerie (CRA-W) een milieumanagementsysteem uitgebouwd om de milieu-impact van hun bedrijven te beperken.

          U vindt hierbij:


De gastspreker van de avond was Tim Benton, professor populatie ecologie aan de Universiteit van Leeds en UK Champion for Global Food Security. Hij bestudeert het verband tussen voedselproductie en leefmilieu en is reeds jaren betrokken bij internationale duurzame landbouwprojecten.
Presentatie "The challenge of sustainable agriculture in a food-insecure world"

Wij maakten 2 filmpjes van de Phytofar Instituut Prijzen 2011.
Het eerste werd gemaakt tijdens een academische zitting waar Minister Sabine Laruelle de 2 prijzen uitreikte, in het tweede filmpje gaan we op bezoek bij de winnaars en laten ze ons hun project in de praktijk zien.
Je vindt de filmpjes hier.  

Op deze link kan je de foto's van de Prijsuitreiking bekijken.