Prijsuitreiking 2013
Het Phytofar Instituut moedigt het onderzoek naar een duurzame landbouw verder aan met de Prijzen 2013 : persbericht

De voorzitter van het Phytofar Instituut, Prof. Arsène Burny, haalde in zijn speech de uitdagingen aan waar landbouw en maatschappij voorstaan. Denken we maar aan de toenemende droogteperiodes.
De voorzitter van Phytofar, Klaus Kötting, schetste in zijn welkomstwoord de complexiteit en de veelkleurigheid van duurzame landbouwsystemen, evenals de essentiële bijdrage van de agrochemische en de gewasbeschermingsindustrie aan onderzoek en ontwikkeling.

Speech Klaus Kötting

Er werden 11 dossiers ingediend (6 wetenschappelijke en 5 professionele). Deze presentatie geeft een overzicht van de titels en auteurs.

De wetenschappelijke prijs is toegekend aan het project “PMV-01 vaccinatiestrategie tegen schade door Pepinomozaïekvirus in de tomatenteelt” onder leiding van Dr. ir. Inge Hanssen - Scientia Terrae vzw, ir. Lieve Wittemans - Proefstation voor de Groenteteelt Sint-Kathelijne-Waver en Dr. Rob Moerkens -  Proefcentrum Hoogstraten.

         U vindt hierbij:


De professionele prijs werd uitgereikt aan het project “Duurzame landbouw zoals toegepast op het bedrijf van Claude Henricot”, een dossier ingediend door landbouwer Claude Henricot zelf, in samenwerking met zijn zoon Damien Henricot en studiegenoot Christophe Versailles.

          U vindt hierbij:


De gastspreker van de avond was Gilbert Houins, gedelegeerd bestuurder van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Hij gaf een overzicht van de mogelijke risico's voor de voedselketen in België in deze presentatie.

Wij maakten 2 filmpjes van de Phytofar Instituut Prijzen 2013.
Het eerste werd gemaakt tijdens een academische zitting waar Minister Sabine Laruelle de 2 prijzen uitreikte, in het tweede filmpje gaan we op bezoek bij de winnaars en laten ze ons hun project in de praktijk zien. 
U vindt de filmpjes hier.  

Op deze link kan u de foto's van de Prijsuitreiking 2013 bekijken.