Prijsuitreiking 2017

Aanmoediging voor het onderzoek naar een duurzame landbouw met de Phytofar Instituut Prijzen 2017


 
Brussel, 28 november 2017 – Belgische onderzoekers winnen de Phytofar Instituut Prijzen voor Duurzame landbouw met een innovatieplatform voor computermodellen in de tuinbouw, een webapplicatie voor gewasbescherming en een optimale valorisatie van reststromen naar compostering.

Het Phytofar Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van een Duurzame Landbouw in België reikte op 28 november 2017 twee prijzen uit aan onderzoeksteams voor hun innoverend werk en een prijs die een doctoraatswerk bekroont. De winnaars van de wetenschappelijke en de professionele prijs krijgen elk een cheque ter waarde van € 7.500. De prijs voor het doctoraatswerk bedraagt € 1.500. Dit jaar stuurden 14 teams een project in waarbij ze op zoek gingen naar oplossingen om de Belgische landbouw zo duurzaam mogelijk te maken. De jury van het Phytofar Instituut selecteerde de winnaars op basis van hun kwaliteit, originaliteit en hun bijdrage aan een duurzame landbouw.

De wetenschappelijke prijs werd dit jaar toegekend aan het project “CADcracker: computer-ondersteund ontwerp en engineering van duurzame technieken in de tuinbouwsector”, ingediend door Pieter Verboven en Bart Nicolaï – KULeuven, MeBioS.

De professionele prijs werd toegekend aan het project “Inagro’s applicatie voor Gewasbescherming”, ingediend door Ellen Pauwelyn en Leen Vandewalle - Inagro.

De doctoraatsprijs werd toegekend aan het project “Optimale valorisatie van organisch-biologische reststromen uit de primaire sector met focus op compostering”. Dit project werd ingediend door Jarinda Viaene – UGent en promotoren Prof. Dr. ir. Stefaan De Neve – UGent, Dr. ir. Bert Reubens – ILVO, Dr. ir. Bart Vandecasteele – ILVO.

Brochure

Persbericht

Foto's

Phytofar Instituut TV

Presentatie van Professor A.Bernard (PDF)